PR MAGAZIN

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!


Értékes cikkek gyűjteménye

Hitte vagy sem, a fogágybetegségek a fogászati problémáknál jóval komolyabb bajok forrásai is lehetnek. A szájüreg–szervezet kapcsolatot megváltoztató, viszonylag új felfedezés szerint ugyanis a cukorbetegség különböző típusai, a szív- és érrendszeri panaszok, de még a koraszülések is kapcsolatban állhatnak fogaink állapotával. A száj kvázi átjárót képez a szervezet többi része felé, így akinek valamilyen szájüregi fertőzése van (legyen az fogínyvérzés vagy ínybetegség), annak sokkal nagyobb az esélye, hogy elkap valamilyen súlyosabb egészségügyi bajt.

A szájüregi fertőzések által baktériumokat kerülhetnek a véráramba, amelyet az a távolabbi szervekbe is eljuttat, márpedig a gyulladáskeltő baktériumok nem tesznek különbséget a szervek, illetve a szervezet egyes részei között.

 

Fontos a szájhigiénia

A gondos szájhigiéniával sem lehet mindig elejét venni a szájüregi fertőzéseknek, fogínybetegségeknek, ezért fontos felkeresni a fogorvost, aki alapos, a hosszú távú tartós eredményt célzó, személyre szabott kezeléssel lokálisan gyógyítja a szájüregi fertőzéseket. Ne felejtsük el: a fogínyvérzés semmilyen körülmények között sem tekinthető normális jelenségnek, így ha azt tapasztaljuk, hogy fogmosáskor vagy a fogselyem használatakor vérzik a fogínyünk, keressük fel a fogorvosunkat, mert az időben megkezdett kezelés súlyos problémákat előzhet meg.