PR MAGAZIN

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!


Értékes cikkek gyűjteménye

Persze már a cím olvasása után a legtöbb ember számára ez azt kommunikálja, hogy - te jó ég! -, ez mennyibe fog kerülni nekem? De itt most inkább arról szeretnék írni, hogy mennyit spórolhat mindezzel. Bár tudjuk jól, hogy a gyepszőnyeg és az öntözőrendszer alappillérei a kertépítésnek, mégis sokan vannak azok a kerttulajdonosok, akik ezeken a kiadásokon szeretnének spórolni azzal, hogy másképpen oldják meg.

A másképpen való megoldások a leggyakrabban úgy történnének, hogy kézi locsolással, illetve a magvetéses technikák valamelyikével próbálkoznának. Mind a két megoldás hozhat szép eredményeket, ha Önnek gyakorlatilag az ideje csak erre fordítható! Igen, ezek rengeteg időt fognak követelni abban az esetben, ha a kívánt kertépítési eredmény olyan lenne, mint amit az öntözőrendszertől és a gyepszőnyegtől várhatunk el.

Öntözőrendszer, kertépítés, gyepszőnyeg

A friss kertépítés után a kert és a fűmag rengeteg öntözést igényel, ami az első hónapban akár három, négy vagy évszaktól függően még ennél is több alkalmat is jelenthet. Akár csak egy száz négyzetméteres kertről beszélve példaként is jó tudni, hogy mindez nem percekig tart. A fűmag megkeléséig a magágy nem száradhat ki. További hátrányaként megemlítendő, hogy erősen ki van téve addig más károkozó tényezőknek is, nem csak a kiszáradásnak. Ilyen például a madárkár, ami alatt azt értjük, hogy a felszíni magokat a madarak felcsipegetik. De tehetetlenek vagyunk az elemi károkkal szemben, ami a túlzott mértékű esőben 8ami összemossa vagy elmossa a magokat), illetve a szárító hatású szélben, mely elfújja a magokat. Ezek esetleges korrigálása ismételten időt és pénzt kíván meg.

Sajnos a fűmag mellett számíthatunk arra is, hogy gyomok is kikelnek majd a talajból. Ez akkor is elkerülhetetlen, ha totális gyomirtózást végeztek a területen. A vágások előtti gyomtalanítás nem csak időt igénylő, de kellemetlenül fárasztó feladat is. Ha idáig már eljutottunk, még csak akkor fog kezdődni igazán az olyan munka, ami szakértelmet és jó szerszámokat igényel. Ilyen szerszám lehetne az automata öntözőrendszer is, hiszen a kézi locsolással képtelenség tökéletesen egyenletesen öntözni, ami viszont előfeltétele a szép pázsitnak, mint amilyen a gyepszőnyeg.

Temérdek dolgot tudnék még felsorolni a témával kapcsolatban, de így hogy most körbeért a gondolatom csak annyit szeretnék megjegyezni, ha szép kertre és sikeres kertépítésre vágyik, akkor fontolja meg mindezt!