PR MAGAZIN

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!


Értékes cikkek gyűjteménye

Igen sok féleképpen találkozhatunk vonzó ajánlatokkal, amikor automata öntözőrendszert szeretnénk a kertünkbe telepíteni. Van olyan öntözőrendszer telepítő, aki a munka felmérését és az árajánlat készítését adja bónuszként, ha tőle rendeli meg az automata öntözőrendszert. Nos, erről jó tudni, hogy a telepítő szakemberek többsége ezt akkor is díjmentesen végzi el, ha Ön nem rendeli meg a munkát. Ennek oka az, hogy nem lehet előre pontos árat mondani a munkára, mivel ahány kert, annyi féle kialakítás. Véleményük szerint annak az anyagi terhe nem az érdeklődőt kell, hogy terhelje, mivel csak a pontos ár tudatában képes dönteni. Ez szerintem is így helyes.

Van olyan automata öntözőrendszer telepítő, aki mondjuk az esőérzékelőt kínálja bónuszként az öntözőrendszerhez, minimum négyzónás öntöző megrendelése esetén. Ez nem rossz, de kiszámolva valahol 5-10% kedvezménynél járunk majd. Hallottam mostanában olyanról is, aki az automata öntözőrendszer anyagárában a munkát ingyenesen végzi el, azaz letelepíti az öntözőt ingyenesen. Ez – véleményem szerint – vagy az elkeseredettség, vagy a hihetetlen kategóriájába esik. Egy kereskedő kollégám állítása szerint ő már belefutott több olyan kerttulajdonosba is, aki így vásárolta meg az automata öntözőrendszer alkatrészeket a kertjébe. Leszállításkor kifizette az alkatrészeket, de a telepítő csak a következő hétre tudta vállalni a munkát. Bizony többet soha sem látták. Nem állítom azt, hogy aki így értékesít az mind szélhámos, csak azt állítom, hogy érdemes odafigyelni, ha ebben a konstrukcióban gondolkodunk.

A legjobb és legtisztább megoldás szerintem az, ha kapunk egy magas kedvezményt egy megbízható és referenciákkal rendelkező szakembertől. Akkor azonnal nyilvánvaló, hogy mennyit takarítunk meg az üzleten és csak akkor kell kifizetnünk, amikor az automata öntözőrendszert átadják. Igaz, nem túl sokan vállalják be ezt az egyenes ajánlatot.

Nagyon sokféle más automata öntözőrendszer akció található még a piacon. Mint minden másban, ebben is fontos, hogy józanésszel döntsünk, ezért mindig gondoljuk át, hogy mi van pontosan a hangzatos akció mögött! Jó választást kívánok!