PR MAGAZIN

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!

Egyszerű, gyors, szupererős hivatkozás!


Értékes cikkek gyűjteménye

Ha az öntözőrendszert jól kivitelezték, akkor nem. Ha nem jól telepítették le az öntöző szórófejeket, vagy a szelepdobozt, esetleg a vízkonektort, akkor igen!

Láttam már olyat is, ahol az öntözőrendszer szelepeit és a vezérlőegységet összekötő kábelt olyan helyen bújtatták ki a földből – ami eleve 2cm-re volt a földbe ásva -, ahol a fűnyíró teljes mértékben elérte, és el is nyírta. Itt még szeretném azt a nézetet helyteleníteni, amikor olyan megoldásokat alkalmaz az öntözőrendszer telepítő, ami addig maradhat ép, míg a tulajdonosa figyel rá. Véleményem szerint erre nem lehet alapozni, mert elég egyetlen alkalom, hogy ne legyen a tulajdonosnak figyelme rá, és van is egy problémánk!

öntözőrendszer

Sajnos gyakori, hogy az öntözőrendszer telepítési hibáit azonnal bünteti a fűnyíró, de azt is érdemes tudni, hogy ha még telepítési problémának is tűnik a hiba, koránt sem mindig az. A kertépítés utáni öntöző telepítések után a kertbe behordott föld megsüllyedhet, így a helyesen szintbe helyezett öntöző alkatrészek körül a föld lejjebb süllyed, és így a fűnyíró bele tud már vágni. Mivel a talajterítésnek megvannak az ismert technológiái arra, hogy ne süllyedjen meg, ezért ez csak látszólagosan az öntözőrendszert kivitelező okozta kár.

Érdemes nagyon gondosan odafigyelni a kertépítés során, hogy a talaj vagy már jól beállt legyen, vagy hengerezéssel jól tömörített legyen. Amikor lelkiismeretes és szakmailag hozzáértő kertépítő és öntözőrendszer kivitelezőkkel dolgoztat, ez aligha fog előfordulni.

 

Forrás: www.ontozorendszeres.hu